Meruňkové želé
Seznam surovin
- kompot meruňkový 1 sklenice
- víno bílé (sladké, množství podle potřeby)
- želatina 2 balení (prášková, žlutá nebo čirá)
- cukr vanilkový 1 balení
- šťáva citronová (z půlky citronu)
Postup přípravy
Kompotované meruňky slijeme a šťávu nalijeme do kastrolu. Přidáme k ní citronovou šťávu a vanilinový cukr a vše dolijeme bílým vínem, abychom získali celkem 5 dl tekutiny. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu sáčku, vmícháme ji do směsi v kastrolu, přivedeme k varu a povaříme jednu minutu. Pak želé odstavíme na 5 minut z ohně a mezitím meruňky nakrájíme na měsíčky nebo nudličky.
Ještě tekuté želé rozdělíme na dno skleniček nebo pohárů, rychle do nich vložíme připravené nakrájené meruňky, zalijeme je zbývajícím želé a necháme v chladu ztuhnout.
Načítám komentáře...