Mini šarlotky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody omyjeme a 10 malých si necháme stranou na ozdobení. V kastrůlku rozpustíme bez míchání polovinu cukru, přidáme zbylé nakrájené jahody a necháme je za průběžného míchání rozvařit.

Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Pak ji přilijeme do horkých (ne vařících se) rozvařených jahod, za stálého míchání ji necháme rozpustit a směs necháme zchladnout na teplotu asi 40 °C.

Do čtyř vhodných formiček nebo misek s rovnými stěnami rozestavíme po jejich obvodu cukrářské piškoty. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevna, přidáme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh. Do
jahodové směsi vmícháme tvaroh a pak zlehka sníh. Hmotu opatrně naplníme do připravených formiček a uložíme je alespoň na 4 hodiny do chladničky.

Před podáváním šarlotky opatrně vyjmeme z formiček a každou ozdobíme odloženými jahodami a lístky máty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...