Mini šarlotky
Seznam surovin
- piškoty cukrářské 28 kusů
- jahody 500 gramů
- tvaroh měkký 400 gramů (nízkotučný)
- cukr 90 gramů
- bílek 2 kusy
- želatina 15 gramů
- máta (na ozdobení)
Postup přípravy
Jahody omyjeme a 10 malých si necháme stranou na ozdobení. V kastrůlku rozpustíme bez míchání polovinu cukru, přidáme zbylé nakrájené jahody a necháme je za průběžného míchání rozvařit.
Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Pak ji přilijeme do horkých (ne vařících se) rozvařených jahod, za stálého míchání ji necháme rozpustit a směs necháme zchladnout na teplotu asi 40 °C.
Do čtyř vhodných formiček nebo misek s rovnými stěnami rozestavíme po jejich obvodu cukrářské piškoty. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevna, přidáme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh. Do
jahodové směsi vmícháme tvaroh a pak zlehka sníh. Hmotu opatrně naplníme do připravených formiček a uložíme je alespoň na 4 hodiny do chladničky.
Před podáváním šarlotky opatrně vyjmeme z formiček a každou ozdobíme odloženými jahodami a lístky máty.
Načítám komentáře...