Mléčná rýže s angreštem
Seznam surovin
- angrešt 350 gramů (kompotovaný)
- mléko 6 decilitrů
- rýže 3 lžíce
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- cukr krupice 2 lžíce
- vanilkový lusk 1 kus
Postup přípravy
Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a necháme odkapat v sítu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a hranou nože z něj vyškrábeme černou dřeň. Mléko nalijeme do rendlíku, přidáme dřeň z vanilkového lusku a odkapanou rýži a vše přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a dále pomalu vaříme za občasného promíchání, až je rýže měkká a krémovitá.
Rýžovou kaši přelijeme do mísy, promícháme ji s cukrem, zakryjeme fólií a necháme vychladit.
Vychlazenou smetanu zpola vyšleháme a zlehka ji vmícháme do vychlazené rýžové kaše. Rozdělíme ji do misek, ozdobíme angreštem a podáváme.
Načítám komentáře...