Mléčná rýže s angreštem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a necháme odkapat v sítu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a hranou nože z něj vyškrábeme černou dřeň. Mléko nalijeme do rendlíku, přidáme dřeň z vanilkového lusku a odkapanou rýži a vše přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a dále pomalu vaříme za občasného promíchání, až je rýže měkká a krémovitá.

Rýžovou kaši přelijeme do mísy, promícháme ji s cukrem, zakryjeme fólií a necháme vychladit.

Vychlazenou smetanu zpola vyšleháme a zlehka ji vmícháme do vychlazené rýžové kaše. Rozdělíme ji do misek, ozdobíme angreštem a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...