Moka pěna z marshmallow
Seznam surovin
- marshmallow 115 gramů
- káva 6 lžic (horká)
- čokoláda hořká 100 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- čokoláda hořká 2 lžíce
- smetana na šlehání 4 lžíce
- koláč 1 kus (čokoládový muffin)
- cukr moučkový (na poprášení)
- čokoládové zdobení
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Čtyři mrazuvzdorné sklenice nebo misky dejte namrazit do mrazáku. Dřez naplňte ledovou vodou do výšky 5cm. Marshmallow s kávou vložte do rendlíku a za stálého míchání vařte při nízké teplotě 3 - 4 minuty, až se rozpustí. Rendlík přesuňte ze sporáku do dřezu s vodou a za stálého míchání nechte 2 minuty chladnout.
2. Smetanu a vanilkový extrakt vlijte do velké mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Lžící rozdělte pěnu do sklenic a nechte ji 5 - 10 minut mrazit, až ztuhne.
3. POLEVA: Mezitím dejte čokoládu a smetanu do varné mísy, kterou umístěte nad rendlík s mírně vařící vodou tak, aby se dno mísy nedotýkalo vody. Za občasného míchání zahřívejte 2 - 3 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí.
4. Na pěnu rozdělte kousky muffinu, přelijte čokoládovou polevou a poprašte cukrem. Ozdobte čokoládovými hoblinkami a lístky čerstvé máty.
Načítám komentáře...