Moka pěna z marshmallow

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čtyři mrazuvzdorné sklenice nebo misky dejte namrazit do mrazáku. Dřez naplňte ledovou vodou do výšky 5cm. Marshmallow s kávou vložte do rendlíku a za stálého míchání vařte při nízké teplotě 3 - 4 minuty, až se rozpustí. Rendlík přesuňte ze sporáku do dřezu s vodou a za stálého míchání nechte 2 minuty chladnout.

2. Smetanu a vanilkový extrakt vlijte do velké mísy a elektrickým mixérem šlehejte 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Lžící rozdělte pěnu do sklenic a nechte ji 5 - 10 minut mrazit, až ztuhne.

3. POLEVA: Mezitím dejte čokoládu a smetanu do varné mísy, kterou umístěte nad rendlík s mírně vařící vodou tak, aby se dno mísy nedotýkalo vody. Za občasného míchání zahřívejte 2 - 3 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí.

4. Na pěnu rozdělte kousky muffinu, přelijte čokoládovou polevou a poprašte cukrem. Ozdobte čokoládovými hoblinkami a lístky čerstvé máty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...