Mražený jogurtový Mousse

Seznam surovin

Rybízová omáčka:

Mandlová drobenka:

Smrkový olej:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Ve vodní lázní vyšlehejte 75g cukru, 40g jogurtu, 25g smetany a žloutky do husté pěny. Pak vmíchejte vyždímanou želatinu a nechte zchladnout asi na 30°C. mezitím vyšlehejte zbylý jogurt a smetanu dotuha a postupně zašlehejte do pěny. Směs vylijte do formy na srnčí hřbet nebo jiné nádoby vyložené potravinářskou fólií a nechte ztuhnout v mrazáku.

2. Připravte olej: z větviček ostříhejte jehličí a spařte ho vroucí vodou. Pak hned zchlaďte ve vodní lázni a usušte. Nakonec rozmixujte s petrželkou a olejem na jemné pyré, mělo by stačit 5 minut, aby se směs nezačala zahřívat. Nechte odležet přes noc a pak přeceďte.

3. Připravte drobenku: mandle nasekejte, smíchejte se zbylými surovinami a prsty vytvořte směs konzistence drobenky. Vysypte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170°C asi 10 minut. Nechte zchladnout a ozdobte.

4. Připravte omáčku: rybíz rozmixujte s cukrem dohladka, propasírujte přes jemné síto, abyste se zbavili zrníček, a dochuťte griotkou. 5. mražený mousse nakrájejte nahřátým nožem nebo vykrojte kulatým vykrajovátkem, přelijte omáčkou, posypte drobenkou a pokapejte smrkovým olejem. můžete přidat i čerstvé ovoce.

Poznámka k receptu

Tenhle dezert bude náročný na přípravu jen poprvé. Příště už budete mít skvělou drobenku i výrazný olej v zásobě a bude stačit připravit mousse a omáčku. Je ale tak lahodný, že bychom u plotny strávili klidně i delší čas, jen abychom ho získali.

mražení směsi a odležení oleje přes noc

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...