Nadýchaná čokoládová pěna
Seznam surovin
- čokoláda hořká 100 gramů
- čokoláda mléčná 100 gramů (mátová)
- žloutek 4 kusy
- cukr vanilkový 2 balíčky
- smetana na šlehání 450 mililitrů (35% Meggle)
- čokoláda mléčná 25 gramů (hoblinky)
- máta 4 snítky (na ozdobu)
Postup přípravy
Rozlámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Žloutky a vanilkový cukr ušlehejte metličkou do krémové konzistence. Vysokotučnou smetanu ke šlehání Meggle vyšlehejte do šlehačky. Poté vmíchejte rozpuštěnou čokoládu do vaječné směsi.
Menší část šlehačky si dejte stranou na závěrečné zdobení. Větší část šlehačky opatrně přidejte do čokoládové směsi a vytvořte pěnu.
Čokoládovou pěnou naplňte sáček na zdobení a esteticky vytlačte pěnu do sklenic. Naplněné sklenice nechte alespoň hodinu vychladit v ledničce. Na závěr dezert ozdobte čokoládovými hoblinkami, zbylou šlehačkou a mátou.
Poznámka k receptu
Energetická hodnota 1 sklenice 3190 kJ, 760 kcal.
Načítám komentáře...