Nektarinkový kořeněný sorbet
Seznam surovin
- nektarinky 400 gramů (zralé)
- skořice 1 lžička (není nutná)
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- badyán 1 špetka (mletý)
- cukr krupice 75 gramů
- šťáva pomerančová (z 1 pomeranče)
Postup přípravy
1. Nektarinky zbavené pecek a pokrájené na menší kousky, koření, cukr a 100ml vody zahřívejte v kastrolu na středním ohni asi 10 minut (až se cukr rozpustí). Pak přiveďte k varu a nechte probublávat ještě 5 minut.
2. Směs rozmixujte a přilijte k ní pomerančovou šťávu. Vzniklé pyré nechte zcela vychladnout.
3. Pyré vlijte do pevné plastové nádoby s víkem a mrazte alespoň 6 hodin.
Poznámka k receptu
Šťavnaté nektarinky se na přípravu zmrzliny dobře hodí. Se stejným úspěchem můžete použít také broskve.
500 ml zmrzliny, 6 hodin mražení
Načítám komentáře...