Nugátové košíčky s jahodami
Seznam surovin
- čokoládové košíčky 25 kusů
- smetana na šlehání 200 gramů
- čokoláda mléčná 130 gramů
- nugát 100 gramů
- máslo 50 gramů
- cukr vanilkový 20 gramů
- pálenka 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- jahody 13 kusů (na ozdobení)
Postup přípravy
Smetanu s vanilinovým cukrem a špetkou soli přivedeme k varu. Přidáme máslo, pálenku a na kousky nakrájenou čokoládu a nugát, odstavíme z ohně a stále mícháme, až vznikne hladký krém, který necháme za občasného promíchání zchladnout (chceme-li mít náplň řidší, vmícháme do krému ještě trošku mléka).
Nugátový krém naplníme do čokoládových košíčků, vmáčkneme do něj jahody nakrájené na dílky a vše necháme v chladu ztuhnout.
Poznámka k receptu
Čokoládové košíčky si můžete připravit doma. Ve vodní lázni rozehřejte dostatečné množství tmavé čokolády, nalijte ji do malých košíčků z tvrdého papíru, rozlijte po stěnách, zbylou čokoládu vylijte zpět a nechte ztuhnout v chladu. Celý postup ještě zopakujte, dokud není vrstva čokolády dostatečně silná. Po ztuhnutí košíčky opatrně z papíru vyloupněte.
Načítám komentáře...