Opilá vejce
Seznam surovin
Na korpus:
- čokoláda bílá 200 gramů
- čokoláda hořká 50 gramů
Na náplň:
- mléko 250 mililitrů
- cukr krupice 80 gramů
- vanilkový lusk 1 kus
- moučka kukuřičná (škrob) 60 gramů
- rostlinný tuk 200 gramů (Hera máslová příchuť)
- vaječný koňak 80 mililitrů
Postup přípravy
Do silikonové formy s důlky nalijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, rozlijeme ji po stěnách a necháme ztuhnout v chladu (nemáme-li formu silikonovou formu, můžeme si pomoci naběračkou obalenou folií). Pak pomocí malého kartáčku namočeného do rozpuštěné tmavé čokolády nacákáme na bílou čokoládu malé skvrnky a necháme vše znovu ztuhnout.
V kastrůlku přivedeme k varu mléko s cukrem a dření vyškrabanou z vanilkového lusku. Přidáme škrob a povaříme do zhoustnutí. Směs odstavíme z ohně, za stálého šlehání ji necháme vychladnout a pak ji uložíme do chladničky. Do vychlazeného krému nakonec vešleháme Heru.
Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho do čokoládových skořepin. Střed skořepin necháme volný a nalijeme do něj vaječný likér.
Načítám komentáře...