Ořechové hrudky
Seznam surovin
- ořechy lískové 50 gramů (loupané, pražené)
- ořechy vlašské 50 gramů
- ořechy burské 30 gramů (solené)
- ořechy kešu 30 gramů (solené)
- mandle 30 gramů (pražené)
- čokoláda bílá 50 gramů
- čokoláda hořká 30 gramů
- čokoláda mléčná 20 gramů
Postup přípravy
Mandle a všechny ořechy kromě buráků překrájíme na poloviny. Nasypeme je do mísy, přidáme buráky a promícháme.
Bílou čokoládu opatrně rozpustíme ve vodní lázni, nasypeme do ní polovinu ořechů s mandlemi a na tácek potažený alobalem tvoříme nejlépe tenkou dvouzubou vidličkou malé hrudky (celkem asi 10), které necháme v chladu ztuhnout.
Hořkou a mléčnou čokoládu společně rozpustíme v jedné misce, nasypeme do ní zbylou polovinu ořechů s mandlemi, ze směsi také utvoříme asi 10 malých hrudek a necháme je ztuhnout v chladu.
Načítám komentáře...