Ostružinová granita
Seznam surovin
- ostružiny 1 kilogram
- cukr 100 gramů (podle sladkosti plodů)
- voda 250 mililitrů
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
Postup přípravy
Do mísy vsypte 1kg ostružin a vmíchejte 75–100g cukru (podle sladkosti plodů). Nechte v pokojové teplotě odležet 1 hodinu, plody zatím pustí šťávu. Pak přilijte 250ml vody a šťávu z poloviny citronu a rozmixujte dohladka. Směs dejte mrazit a naškrabejte vidličkou.
Poznámka k receptu
Jak na granitu: Ideální konzistence dosáhnete tak, že směs po hodině vyndáte z mrazáku a mrznoucí povrch rozrušíte vidličkou. Pak granitu vrátíte do chladu, necháte mrazit 30 minut a pak ji opět naškrabete. To opakujte ještě 3–4x. Pokud nemáte tolik času, nechte směs normálně zmrznout a celou granitu naškrabejte najednou. Pravděpodobně ji budete muset nechat trochu povolit a nebude mít tak hezkou strukturu, ale i tak získáte perfektní zmrzlinu. V létě vsaďte na nejjednodušší variantu zmrzliny – ledovou tříšť. Připravíte v cuku letu, suroviny stačí jen rozmixovat a zmrazit. Možnosti jsou nedozírné, zkuste naše recepty nebo vymyslete vlastní.
Načítám komentáře...