Panna cotta
Seznam surovin
- cukr 50 gramů
- vanilka 1 kus (lusk)
- želatina 3 plátky
- sůl 1 špetka
- ovoce mražené 200 gramů (maliny, jahody, meruňky, broskve )
- cukr 2 lžíce
- smetana na šlehání 2,5 decilitru (30%)
- smetana na vaření 2,5 decilitru (12%)
Postup přípravy
Obě smetany nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem. Přidáme špetku soli a polovinu cukru a 10 minut převaříme. Nakonec vmícháme zbylý cukr a odstavíme.
Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Vymačkáme ji, aby v ní nebyla voda, a vmícháme do smetanového základu. Smetanovou směs za stálého míchání vychladíme ve studené vodní lázni, rozdělíme do pohárů a v chladu necháme ztuhnout.
Lehce rozmražené ovoce rozmixujeme s cukrem na pyré a přelijeme jím připravené poháry.
Načítám komentáře...