Panna cotta s podmáslím
Seznam surovin
- želatina 3 lžičky
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- cukr krupice 220 gramů
- vanilková esence
- mléko 375 mililitrů
- podmáslí 375 mililitrů
- ovoce 4 kusy (hruška)
- med 8 lžic
- badyán 8 dávek
Postup přípravy
1. Želatinu nechte nabobtnat v 80ml studené vody. Smetanu, cukr a vanilku za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Uveďte do varu, odstavte, vmíchejte želatinu a přes sítko směs přeceďte do mísy.
2. Vmíchejte mléko a podmáslí a rozlijte do formiček. Nechte přes noc v chladu.
3. Podávejte ozdobené rozpůlenými hruškami prohřátými v medu s badyánem.
Poznámka k receptu
Takzvaná vařená smetana je jednoduchý krém s italským rodným listem, zpevněný želatinou. Skvěle se kombinuje s čerstvým sezonním ovocem.
Načítám komentáře...