Pěna z bílé čokolády
Seznam surovin
- smetana na šlehání 6 decilitrů
- čokoláda bílá 125 gramů
- sýr kozí 75 gramů (čerstvý, Chavroux)
- vanilka 1 kus (lusk)
- želatina 2 plátky
- cukr 1 lžíce
- brandy 1 lžíce
Na želé z fíků:
- fíky 250 gramů (želé)
- víno bílé 1,5 decilitru
- želatina 10 gramů (plátková)
- med 1 lžíce
- pomerančová kůra 1 lžička (strouhaná)
Postup přípravy
Nakrájené fíky rozvaříme s vínem, medem a pomerančovou kůrou, rozmixujeme a vmícháme do nich želatinu rozpuštěnou podle návodu na obalu. Zchladlou směs nalijeme na dno vhodných formiček a necháme ztuhnout v chladu.
1 dl smetany svaříme s dření z vanilkového lusku na dvě třetiny původního objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vmícháme želatinu nabobtnalou v troše studenév vody, kozí sýr, cukr a brandy a když směs prochladne a začne houstnout, vmícháme do ní ušlehaný zbytek šlehačky.
Tuhnoucí pěnu nalijeme do formiček s želé a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...