Pěna z bílé čokolády II
Seznam surovin
- čokoláda bílá 200 gramů
- smetana na šlehání 3 decilitry
- vejce 2 kusy
- cukr 4 lžíce
- jogurt bílý 1,5 decilitru
- želatina 1 balíček (v prášku)
- vanilková esence 1/2 lžičky
Postup přípravy
Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme do ní rozpuštěnou čokoládu. Smetanu přivedeme k varu, přisypeme želatinu a dále mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí (již nevaříme). Horkou smetanu nalijeme do čokoládové směsi a rozšleháme na hladký krém. Vmícháme do něj bílý jogurt, ochutíme ho malým množstvím vanilkové esence a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Vhodnou formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme ji připravenou pěnou a necháme ztuhnout do druhého dne v chladu.
Před podáváním pěnu opatrně vyjmeme z formy a nakrájíme ji na plátky, které můžeme na talířích doplnit například čokoládovou omáčkou a šlehačkou.
Načítám komentáře...