Pěna z bílé čokolády II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme do ní rozpuštěnou čokoládu. Smetanu přivedeme k varu, přisypeme želatinu a dále mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí (již nevaříme). Horkou smetanu nalijeme do čokoládové směsi a rozšleháme na hladký krém. Vmícháme do něj bílý jogurt, ochutíme ho malým množstvím vanilkové esence a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Vhodnou formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme ji připravenou pěnou a necháme ztuhnout do druhého dne v chladu.

Před podáváním pěnu opatrně vyjmeme z formy a nakrájíme ji na plátky, které můžeme na talířích doplnit například čokoládovou omáčkou a šlehačkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...