Pohankový pudink s kokosem a kardamonem
Seznam surovin
- krupice 100 mililitrů (pohanková)
- kokosové mléko 750 mililitrů
- mandle 50 gramů (loupané)
- kokos 50 gramů (strouhaný)
- sirup javorový 5 lžic (bio)
- kardamom 2 lžičky (mletý)
- olej kokosový 2 lžíce
- sůl mořská 1 špetka
- ořechy vlašské (opražené nebo mandle k podávání)
- med (nebo javorový sirup k podávání)
Postup přípravy
1. Do hrnce vlijte kokosové mléko se špetkou soli (můžete použít jen polovinu mléka a naředit ho vodou). Přidejte mandle, kokos, kokosový olej, javorový sirup a kardamom, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého šlehání metlou pomalu přisypávejte pohankovou krupici, jako když vaříte krupicovou kaši. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni 2 minuty, aby směs zhoustla.
2. Hotový pudink rozdělte do mističek, ideální jsou ty zapékací. Před podáváním rozpalte gril a mističky nechte 5 - 10 minut zapéct. Pak je posypte opraženými či zkaramelizovanými ořechy či mandlemi a zakápněte javorovým sirupem nebo medem. Pudink chutná nejlépe horký.
Načítám komentáře...