Pomerančová panna cotta
Seznam surovin
- pomeranče 4 kusy
- smetana 1 litr
- želatina 6 plátků
- cukr krupice 150 gramů
- maliny 300 gramů
- víno červené 200 mililitrů (s ovocným aroma, např. Frankovka nebo Svatovavřinecké))
Postup přípravy
1. Plátkovou želatinu rozpustíme ve 100 ml studené vody. Šťávu z pomerančů smícháme s 80 g cukru a zredukujeme na sirup.
2. Smetanu necháme projít varem a dáme na 15 minut vystydnout, přidáme pomerančový sirup, nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, želatinu a 20 g cukru. Smícháme, vlijeme do silikonových forem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.
3. Před servírováním připravíme omáčku (malinové coulis): Maliny, 50 g cukru a červené víno svaříme na 300 ml objemu. Rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko. Podáváme k vychlazené panna cottě.
Poznámka k receptu
Jednoduchý a výborný dezert potřebuje šumivé víno s vyšším zbytkovým cukrem – tedy sekt alespoň v kategorii demi sec (polosuché). Například Bohemia Sekt Prestige demi sec, tradiční metodou vyráběné šumivé víno.
Načítám komentáře...