Pomerančová panna cotta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plátkovou želatinu rozpustíme ve 100 ml studené vody. Šťávu z pomerančů smícháme s 80 g cukru a zredukujeme na sirup.

2. Smetanu necháme projít varem a dáme na 15 minut vystydnout, přidáme pomerančový sirup, nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, želatinu a 20 g cukru. Smícháme, vlijeme do silikonových forem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.

3. Před servírováním připravíme omáčku (malinové coulis): Maliny, 50 g cukru a červené víno svaříme na 300 ml objemu. Rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko. Podáváme k vychlazené panna cottě.

Poznámka k receptu

Jednoduchý a výborný dezert potřebuje šumivé víno s vyšším zbytkovým cukrem – tedy sekt alespoň v kategorii demi sec (polosuché). Například Bohemia Sekt Prestige demi sec, tradiční metodou vyráběné šumivé víno.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...