Pomerančové hrudky s citronovou čepičkou
Seznam surovin
- pomerančová kůra kandovaná 50 gramů
- želatina 20 gramů (prášek)
- cukr 100 gramů
- šťáva pomerančová 1 kus (z 1 pomeranče)
- hřebíček 3 kusy (celý)
- piškotové drobečky (na zahuštění)
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr moučkový 125 gramů
- cukrářské zdobení (stříbrné, na ozdobu)
Postup přípravy
Kandovanou kůru nakrájejte nadrobno. Šťávu z pomeranče dolijte studenou vodou do 500 ml, nasypte do ní želatinu a vložte hřebíčky.
Nechte 10 minut nabobtnat a za stálého míchání zahřejte (nevařte), dokud se želatina nerozpustí. Nechte ji chvilku vychladnout, vyndejte hřebíčky a přimíchejte nakrájenou kůru, cukr podle chuti a zahustěte piškotovými drobečky. Hmotu nechte trochu zatuhnout a pak vykrajujte lžičkou hrudky, které vložte do ozdobných košíčků.
Moučkový cukr a citronovou šťávu utřete na hladkou polevu. Na ztuhlé hrudky nalijte čepičku bílé polevy a ozdobte stříbrným sypáním. Nechte dobře zaschnout.
Načítám komentáře...