Probiotické jahody
Seznam surovin
- jahody 500 gramů
- jogurt bílý 6 decilitrů (s probiotickou kulturou )
- želatina 10 plátků
- med 2 lžíce
- olej olivový 1/2 lžičky
Postup přípravy
Jogurt vyjmeme včas z chladničky a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.Želatinu ponoříme do sklenice se studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak ji vymačkáme, vložíme do plastové misky, překryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí.
V míse smícháme jogurt s medem a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vhodnou misku vytřeme lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy. Opatrně přilijeme tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložíme zbylé plátky jahod a zalijeme je zbylým jogurtem se želatinou.
Misku zakryjeme fólií, uložíme do chladničky a krém necháme ztuhnout nejméně 4 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Ztuhlý krém opatrně vyklopíme z misky a nakrájíme na porce.
Načítám komentáře...