Pudink s rybízem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme dvě třetiny mléka, smícháme ho s cukrem a přivedeme k varu. Zbylé mléko důkladně rozmícháme s pudinkovým práškem a tuto směs nalijeme do vroucího oslazeného mléka. Za stálého míchání povaříme asi 2 – 3 minuty, dokud pudink nezhoustne. Odstavíme ho z ohně a vmícháme zakysanou smetanu.

Část pudinkové hmoty rozdělíme na dno formiček, které jsme předem vymazali tukem a vysypali moučkovým cukrem. Na tuto vrstvu rozdělíme kuličky červeného rybízu, přidáme opět vrstvu pudinkové hmoty, posypeme ji kuličkami černého rybízu a vše zakryjeme vrstvou zbylé pudinkové hmoty. Formičky uložíme do chladničky a pudink necháme dobře vychladit.

Před podáváním vychlazený pudink opatrně vyklopíme z formiček na dezertní talířky, každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany ke šlehání a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Místo zakysané smetany můžete do chladnoucího vanilkového pudinku vmíchat i bílý jogurt. A máte-li rádi vanilkovou chuť, přidejte hned na začátku do mléka s cukrem dřeň vydlabanou z rozkrojeného vanilkového lusku nebo několik kapek vanilkové esence.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...