Roláda á la tiramisu
Seznam surovin
- máslo pomazánkové 400 gramů
- jahody 150 gramů
- piškoty cukrářské 12 kusů
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 2 balíčky
- káva 2 lžíce (instantní)
- kakao (na poprášení)
Postup přípravy
Z kávy a 2 dl horké vody připravíme silnou kávu. Piškoty rozložíme ve dvou řadách těsně vedle sebe na potravinovou fólii a každý pak zalijeme lžičkou vlažné kávy.
Pomazánkové máslo ušleháme se žloutky a cukrem. Směs ve vrstvě opatrně rozetřeme na vychladlé, ale rozmočené piškoty a do středu naskládáme těsně za sebou do řady čerstvé jahody.
Piškoty opatrně svineme pomocí fólie do rolády a necháme ji 3 hodiny ztuhnout v chladničce. Před podáváním opatrně fólii odstraníme a roládu poprášíme kakaem.
Načítám komentáře...