Rumová čokoládová pěna s malinami
Seznam surovin
- čokoláda hořká 200 gramů
- vejce 4 kusy (žloutky a bílky zvlášť)
- rum 20 mililitrů
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- cukr 80 gramů
- maliny 100 gramů
Postup přípravy
1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Stáhneme z ohně a zamícháme do ní žloutky, rum a polovinu cukru. Necháme vychladnout.
2. Mezitím ušleháme hodně pevnou šlehačku a vmícháme do ní zchladlou čokoládovou směs.
3. Zbylý cukr a bílky ušleháme na pevný sníh. Poté vše lehce smícháme (nejlépe stěrkou).
4. Na dno každého čokoládového pohárku dáme lžičku nakrájených malin a zalijeme až po okraj pěnou. Necháme dvě hodiny v lednici, pak pěny dozdobíme a dáme ještě na alespoň tři hodiny do lednice.
Načítám komentáře...