Růžová zmrzlina
Seznam surovin
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- žloutek 5 kusů
- cukr krupice 15 dekagramů
- růžové plátky 2 hrsti (velké hrsti )
Postup přípravy
Smetanu ohřejeme těsně pod bod varu a vhodíme do ní růžové plátky. Pár jich necháme stranou na ozdobení. Necháme chvilku prochladnout a pak smícháme v míse dohromady s ostatními přísadami.
Mísu dáme nad páru a šleháme, dokud se nezačne tvořit řídký krém. Sundáme z páry a ještě chvíli mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Vychlazený krém dáme do strojku na výrobu zmrzliny a vytvoříme zmrzlinu. Dozdobíme zbylými korunními plátky, můžeme podávat s piškotem nebo sušenkou. Neochucujeme žádnými výraznými přísadami, abychom růžové aroma nepotlačili.
Načítám komentáře...