Rýžová kaše s meruňkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži propláchneme v sítu studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci přivedeme k varu asi 6,5 dl lehce osolené vody, nasypeme do ní rýži a vaříme asi 10 minut. Pak slijeme přebytečnou vodu a k rýži postupně přiléváme mléko a při středně vysoké teplotě za průběžného míchání dále vaříme, dokud není rýže měkká a kaše dost hustá.

Mezitím v kastrůlku smícháme 3 dl vody s polovinou cukru, několika plátky citronové kůry a skořicí a vše svaříme na třetinu původního množství. Vmícháme vypeckované a na kousky nakrájené meruňky, necháme přejít varem a odstavíme z ohně.

Do kaše před koncem varu přimícháme zbylé dvě lžíce cukru a salko a necháme přejít varem. Na závěr vmícháme meruňky, rýžovou kaši rozdělíme do misek a podáváme ji teplou nebo i studenou.

Poznámka k receptu

Každou porci můžete ještě ozdobit lístkem čerstvé máty nebo meduňky, případně i čerstvě ušlehanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...