Šarlota s jahodami
Seznam surovin
- piškoty cukrářské 1 balíček
- tyčinka Jahody v čokoládě 10 kusů (Orion)
- tvaroh měkký 500 gramů (polotučný)
- smetana zakysaná 200 gramů
- želatinový ztužovač 1 balíček
- cukr krupice 6 lžic
- dortové želé čiré 1 balíček
- jahody 250 gramů (čerstvé)
Postup přípravy
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Po jejím obvodu střídavě rozmístěte cukrářské piškoty a půlky Jahod v čokoládě. Nezapomeňte i dno pokrýt kousky piškotů!
Želatinový ztužovač připravte dle návodu na obalu, přimíchejte do něj tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a také zbytek Jahod v čokoládě nakrájených na kousíčky.
Krémem naplňte připravenou dortovou formu. Navrch nasypte půlky jahod, přelijte dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a dort nechte vychladit.
Načítám komentáře...