Šarlota s kokosovými tyčinkami
Seznam surovin
- tyčinka čokoládová 16 kusů (Pribináček tyčinka kokos)
- tvarohový dezert 250 gramů (Pribináček vanilka)
- tvarohový dezert 250 gramů (Pribináček smetana)
- cukr třtinový 80 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- džem borůvkový 4 lžíce
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- želatina 7 gramů (plátky)
- jahody 1 hrst
- borůvky 1 hrst
- maliny 1 hrst
Postup přípravy
Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.
Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.
Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové Tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.
Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.
Poznámka k receptu
množství na 1 dort (forma o průměru 15 cm)
Načítám komentáře...