Skořápky s kávovo-rozinkovou šlehačkou
Seznam surovin
- čokoláda bílá 150 gramů
- čokoláda hořká 150 gramů
- smetana na šlehání 400 gramů
- cukr 100 gramů
- káva 25 gramů (jemně mletá)
- rozinky 3 lžíce
- kakao 2 lžíce (instantní, např. Granko)
- rum
Postup přípravy
Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni, vytřeme jimi v silnější vrstvě formičky ve tvaru vajíček a necháme ztuhnout.
Smetanu svaříme s cukrem, přisypeme jemně mletou kávu a kakao ,promícháme, aby se vše dobře rozpustilo a směs necháme vychladit do druhého dne.
Rozinky naložíme do rumu a necháme uležet do druhého dne.
Vychlazenou směs ušleháme a vmícháme do ní naložené rozinky.
Ztuhlou čokoládu opatrně vyjmeme z formiček a naplníme ochucenou šlehačkou.
Načítám komentáře...