Sladká cédéčka
Seznam surovin
- čokoláda bílá 200 gramů
- oplatky 4 kusy (kulaté lázeňské, čokoládové)
- čokoláda hořká 50 gramů
Postup přípravy
Připravíme si víčko od obalu na 10 nebo 25 kusů CD, které dobře umyjeme a osušíme. Z oplatek vyřízneme ostrým nožem 4 kolečka o několik milimetrů menší, než je průměr víčka obalu, a vyřízneme v nich i středový otvor, jako u CD.
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Do víčka nalijeme asi 0,1 cm silnou vrstvu bílé čokolády, vložíme do něj oplatku a zalijeme ji opět čokoládou. Vše necháme vychladit a když čokoláda ztuhne, opatrně oplatku s čokoládou vymáčkneme z obalu. Stejným způsobem vyrobíme i další tři sladká CD.
Na závěr na každé CD namalujeme rozehřátou tmavou čokoládou nápis, například „Koledy” nebo “Vánoční písničky“.
Načítám komentáře...