Smetanovo-limetková pěna
Seznam surovin
- kokosové mléko 3,75 decilitru
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- cukr 125 gramů
- žloutek 3 kusy
- limetka 2 kusy
- želatina 6 plátků (celkem 10 g)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Želatinu namočíme do ledové vody a necháme dokonale nabobtnat. Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou soli. Postupně do nich vmícháme horké kokosové mléko, směs nalijeme do kastrůlku a za stálého míchání opatrně zahříváme, až krém zhoustne (krém se nesmí vařit, protože by se srazil).
Nabobtnalou želatinu vymačkáme a vmícháme ji do horkého krému. Přelijeme ho do kovové mísy, kterou postavíme do studené vody a krém občas mícháme, dokud nezačne lehce houstnout. Mezitím vyšleháme polovinu šlehačky. Do zhoustlého krému nejprve vmícháme 2 lžíce limetkové šťávy a pak ušlehanou šlehačku. Hmotu naplníme do vhodné formy a necháme alespoň 4 hodiny chladit.
Vychladlý krém vyklopíme na mísu, doplníme ho zbylou ušlehanou šlehačkou a ozdobíme ho plátky ze zbylé limetky a dílky čisté dužniny limetky.
Načítám komentáře...