Smetanový krém s rybízovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pokud máme vanilkový lusk, podélně ho ostrým nožem rozřízneme a vyškrabeme černá semínka uvnitř. Smetanu ke šlehání nalijeme do kastrolu, přidáme cukr, špetku soli a vydlabaný obsah vanilkového lusku (nebo vanilkovou esenci), promícháme a společně svaříme. Želatinu namočíme do dvou lžic studené vody a necháme ji nabobtnat. Pak ji přidáme do horké smetanové směsi a za stálého míchání necháme rozpustit. Do smetanové hmoty vmícháme salko a na závěr zakysanou smetanu. Hmotu naplníme do malých formiček vymazaných tukem a necháme ztuhnout v chladničce.

Mezitím rozmačkáme kuličky rybízu, zasypeme je cukrem, přidáme trošku vody a směs vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku přecedíme, aby v ní nezůstaly kousky slupek a semínka, a necháme vychladnout.

Formičky se z tuhlým krémem částečně ponoříme na několik sekund do teplé vody, aby se krém uvolnil, a ztuhlý krém opatrně vyklopíme na dezertní talířky. Krém kolem dokola zalijeme vychladlou rybízovou omáčkou a podáváme.

Poznámka k receptu

Je-li omáčka řidší, můžete ji ještě povařit. Tím se zahustí a vznikne velmi chuťově výrazná omáčka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...