Sněhuláci ve vánici
Seznam surovin
- ovoce sušené 150 gramů (fíky, kiwi, meruňky, datle, papája apod.)
- müsli 100 gramů (oříškové)
- čokoláda bílá 100 gramů
- čokoláda mléčná 80 gramů
- kokos 60 gramů (strouhaný)
- piškoty 50 gramů (dětské)
- máslo 50 gramů (změklé)
- mléko (podle potřeby)
- čokoláda 30 gramů (tmavá, na ozdobení)
Postup přípravy
Piškoty a müsli rozsekáme v robotu na jemnou drť. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno (kousek papáji si necháme na ozdobení), vložíme ho do robotu na sekání potravin a rozsekáme ho s máslem a lžící vlažného mléka na pastu.
Do mísy nasypeme müsli s piškoty, přidáme pastu ze sušeného ovoce a přilijeme mléčnou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Vařečkou vše promícháme a vypracujeme tuhé těsto (podle potřeby do něj můžeme přidat trochu mléka).
Z kousku těsta utvoříme váleček silný asi jako prst a necháme ho stranou. Ze zbytku těsta utvoříme tři velikosti kuliček (6 kousků od každé velikosti), ponoříme je do rozpuštěné bílé čokolády a necháme odkapat. Pak je obalíme v kokosu a necháme asi 20 minut vychladit. Pak kuličky slepíme zbylou bílou čokoládou po třech k sobě a necháme je opět ztuhnout v chladu.
Sněhulákům vytvoříme rozpuštěnou tmavou čokoládou knoflíčky, špejlí uděláme otvor na nos (mrkvičku) a zapíchneme do něj kousek papáji. Na závěr každému sněhulákovi přilepíme na hlavu bílou čokoládou klobouček ukrojený z odloženého válečku těsta.
Načítám komentáře...