Sorbet ultraviolet

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. omyté švestky rozpulte a vypeckujte, dejte do hrnce, přidejte vodu a cukr, promíchejte. Vařte na mírném plameni, dokud se švestky nezačnou rozpadat a slupky nepustí šarlatovou šťávu. Přidejte koření a citronovou šťávu a nechte směs zcela vychladnout, ideálně přes noc, chuť pak bude intenzivnější.

2. vyndejte koření a rozmixujte dohladka. Přidejte podle chuti alkohol, rum či slivovice propůjčí sorbetu vlastenecký náboj, amaretto je zase noblesnější. směs vlijte do zmrzlinovače nebo uložte v nádobě do mrazáku. Pokud zvolíte druhou možnost, nezapomeňte čas od času sorbet promíchat vidličkou, aby se narušila struktura ledových krystalů

Poznámka k receptu

Fantastická barva a ještě lepší chuť! Za recept na tuhle švestkovou bombu děkujeme zmrzlinářce Kateřině Kočičkové, která dělá ledovou manu nebeskou pod značkou tři kopečky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...