Sorbet ultraviolet
Seznam surovin
- švestky 800 gramů
- voda 175 mililitrů
- cukr třtinový 160 gramů (nebo bílý cukr)
- badyán (podle chuti)
- skořice (podle chuti)
- hřebíček (vcelku, podle chuti)
- šťáva citronová
- rum 3 lžíce (nebo slivovice nebo Amaretto)
Postup přípravy
1. omyté švestky rozpulte a vypeckujte, dejte do hrnce, přidejte vodu a cukr, promíchejte. Vařte na mírném plameni, dokud se švestky nezačnou rozpadat a slupky nepustí šarlatovou šťávu. Přidejte koření a citronovou šťávu a nechte směs zcela vychladnout, ideálně přes noc, chuť pak bude intenzivnější.
2. vyndejte koření a rozmixujte dohladka. Přidejte podle chuti alkohol, rum či slivovice propůjčí sorbetu vlastenecký náboj, amaretto je zase noblesnější. směs vlijte do zmrzlinovače nebo uložte v nádobě do mrazáku. Pokud zvolíte druhou možnost, nezapomeňte čas od času sorbet promíchat vidličkou, aby se narušila struktura ledových krystalů
Poznámka k receptu
Fantastická barva a ještě lepší chuť! Za recept na tuhle švestkovou bombu děkujeme zmrzlinářce Kateřině Kočičkové, která dělá ledovou manu nebeskou pod značkou tři kopečky.
Načítám komentáře...