Tiramisu s jahodami
Seznam surovin
- sýr Mascarpone 500 gramů
- piškoty cukrářské 12 kusů
- cukr moučkový 110 gramů
- jahody 16 kusů
- žloutek 4 kusy (čerstvé)
- cukrový rozvar 1,2 decilitru
- likér 0,2 decilitru (ovocný, například pomerančový nebo jahodový)
Postup přípravy
V míse smícháme mascarpone se žloutky a moučkovým cukrem a pomocí elektrického šlehače zapnutého na střední rychlost vše vyšleháme do pevné pěny.
Cukrový rozvar ohřejeme a ochutíme ho likérem. Polovinu piškotů namočíme do ochuceného rozvaru (nesmí být ale rozmočené) a rozložíme je na dno vhodné formy (nejlépe čtvercové). Rozetřeme na ně polovinu připraveného krému, poklademe ho částí očištěných a nakrájených jahod a přidáme opět vrstvu zbylých namočených piškotů. Opět je zakryjeme vrstvou krému (malou část si necháme na ozdobení) a povrch uhladíme.
Zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme na povrch. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky a tiramisu uložíme nejméně na 30 minut do chladničky, aby bylo dobře vychlazené.
Poznámka k receptu
Na cukrový rozvar dejte do kastrůlku 225 g krystalového cukru a 1,25 dl vody a směs povařte na středním plameni asi 10 minut. Pak do ní ponořte drátěné očko a zkuste do něj fouknout jako do bublifuku. Pokud z něj odlétají cukrové bublinky, je rozvar hotový.
Načítám komentáře...