Trifle

Seznam surovin

Pohár:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte vaječný krém. V míse rozšlehejte žloutky, vejce a cukr. Ohřejte smetanu těsně pod bod varu, přidejte dřeň z jednoho vanilkového lusku a za stálého míchání vlijte do vaječné směsi. Vše přelijte do čistého hrnce a pomalu na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Obvykle trvá 10 - 15 minut, než krém zhoustne. Hotový krém přelijte do mísy a povrch těsně zakryjte fólií, aby se neudělal škraloup.

2. Piškoty vodorovně rozřízněte a slepte marmeládou. Naskládejte na dno pohárů nebo servírovací mísy a zalijte sherry. Pokračujte vrstvou ovoce, které trochu pocukrujte. Další vrstvu tvoří krém. Trifle uložte alespoň na jeden den do chladničky, aby krém dostatečně ztuhl.

3. Hodinu před podáváním vyjměte trifle z chladničky. Ušlehejte vláčnou šlehačku a potřete jí vršek dezertu. Ozdobte nasekanými pistáciemi a - pokud seženete - krystalky kandovaných růžových plátků.

Poznámka k receptu

Dezert, v němž se snoubí sladké s kyselým, se objevuje na vánočním menu v Británii. Jeho lehkost oceníte i se žaludkem plným bramborového salátu. Připravit ho můžete po porcích do pohárů nebo efektně do jedné velké mísy. Chutnat bude obojí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...