Tvarohovo-kávový dort
Seznam surovin
- smetana na šlehání 440 mililitrů
- tvaroh měkký 250 gramů
- želatina 20 gramů (mletá)
- mléko 200 mililitrů
- káva 2 lžíce (instantní)
- cukr 70 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- piškoty 1 balení
- vaječný koňak 50 mililitrů
- čokoládová kávová zrna (na ozdobu)
Postup přípravy
Kávu zalijte 100 ml horké vody a nechte ji rozpustit.
Želatinu zalijte studeným mlékem a nechte nabobtnat. Pak ji zvolna v horké vodní lázni za stálého míchání rozpusťte.
Tvaroh utřete s oběma cukry, vmíchejte rozpuštěnou želatinu, třetinu kávy a polovinu ušlehané šlehačky. Piškoty pokropte zbylou kávou a vmíchejte do směsi
Dortovou formu naplňte směsí, uhlaďte, ozdobte zbylou šlehačkou, pokapejte koňakem a nechte vychladit a ztuhnout.
Před podáváním ozdobte kávovými zrnky.
Načítám komentáře...