Vanilkovo - karamelová zmrzlina s hruškami
Seznam surovin
- sýr krémový 2 balení (Philadelphia, nebo Buko)
- vanilkový krém 300 mililitrů (lze zakoupit hotový)
- vanilková tresť 1 lžička
- cukr 115 gramů
- karamely 40 gramů (mléčné, nasekané)
- hrušky 8 kusů
- skořice 1 kus (celá)
Postup přípravy
Sýr, vanilkový krém, tresť a 5 lžic cukru smícháme. Necháme 3 - 4 hodiny mrazit, poté promícháme s karamelami a necháme přes noc zmrazit.
Horkovzdušnou troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtvrtky dáme do zapékací mísy, polijeme 100 ml vody, přidáme skořici a zbývající cukr.
Přikryjeme alobalem a 20 minut pečeme. Poté skořici odstranímea necháme vychladnout. Podáváme s mírně povolenou zmrzlinou.
Načítám komentáře...