Velikonoční vajíčka se zeleným čajem
Seznam surovin
- čaj zelený 10 gramů (práškový, na vaření)
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- mléko sušené 200 gramů
- kokos 200 gramů (strouhaný, na obalení)
- rýže 100 gramů (japonská pražená - genmai, na obalení)
Postup přípravy
Máslo, cukr, sušené mléko a práškový čaj pečlivě propracujeme rukama (můžeme přidat i strouhaný kokos), až vznikne jednobarevná kompaktní hmota, kterou uložíme na chvíli do chladničky.
Z vychlazené hmoty oddělujeme malé kousky, z kterých vytvarujeme vajíčka. Část pak můžeme obalit v kokosu a část v pražené rýži, která má jemnou nahořklou chuť a dobře koresponduje se sladkou chutí vajíček. Hotová vajíčka skladujeme v chladničce, ale ne příliš dlouho.
Poznámka k receptu
Když si v květinářství koupíte malé plastové vajíčko, můžete ho po rozříznutí použít jako formičku na tvarování sladkých vajíček.
Načítám komentáře...