Vinná mražená pěna

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte cukrový rozvar: Cukr rozmíchejte ve 175ml vody, uveďte do varu a pak pozvolna povařte 15 minut. Stáhněte z ohně a nechte vychladnout, vlijte do misky a dejte do ledničky.

2. Oloupejte několik proužků kůry z dobře omytého pomeranče a citronu a nakrájejte je na tenké nudličky. Z ovoce následně důkladně vymačkejte šťávu.

3. V nekovovém kastrůlku spolu svařte víno, koření, citrusovou šťávu a kůru a nechte vychladnout. Potom přilijte portské a dejte dobře vychladit do ledničky.

4. K vinné směsi pak přidejte cukrový rozvar, promíchejte a dejte na 3 hodiny do mrazáku. Nakonec ke směsi opatrně vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílku a mrazte ještě několik hodin nebo přes noc. Občas promíchejte, aby se v hmotě netvořily krystaly.

Poznámka k receptu

Tato zmrzlina možná nevypadá typicky britsky, ovšem použití portského, nápoje, který je v Británii takřka povinný, ji mezi tamní dezerty bez diskuse řadí. Zkrátka - no comment!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...