Vinný sorbet
Seznam surovin
- jahody 200 gramů
- čokoláda hořká 150 gramů
- víno šumivé 3,5 decilitru (nechlazené)
- cukr 90 gramů
- med 1 lžička
- máta 1 lžička (nakrájená)
Postup přípravy
Hořkou čokoládu opatrně rozpustíme, přimícháme šumivé víno a cukr a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do zmrzlinového strojku a zmrazíme. Nemáme-li zmrzlinový strojek, nalijeme krém do plastikové nádoby s víkem, uložíme na několik hodin v mrazničce a každý asi 20 minut seškrábneme namrzlou vrstvu ze stěn nádoby a sorbet promícháme.
Jahody nakrájíme, lehce je promícháme s polovinou medu a rozdělíme do sklenic. Doplníme je kopečky sorbetu, přelijeme zbytkem medu a posypeme mátou. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...