Višňová zmrzlina
Seznam surovin
Na 2 l zmrzliny:
- vejce 4 kusy
- žloutek 2 kusy
- cukr krystal 230 gramů
- vanilkový extrakt 1 lžička (nebo mandlový)
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- višně 200 gramů (zbavené pecek)
- sirup 5 lžic (višňový)
- oplatky (kornoutky k podávání)
Postup přípravy
1. V ohnivzdorné míse nad hrncem s mírně vroucí vodou šlehejte ručním šlehačem 6 až 8 minut vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt, až směs zhoustne a zesvětlá. Pak ji nechte vychladnout.
2. Z vychlazené smetany ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní zamíchejte vaječný krém. Nakonec vmíchejte višně, přilijte sirup a směsí ledabyle projeďte vařečkou, aby vznikl efekt mramorování.
3. Vlijte do kovové teriny, zakryjte a dejte přes noc mrazit.
Poznámka k receptu
K létu zmrzlina prostě patří. Zkuste si osvěžující smetanovou višňovou vyrobit sami!
Načítám komentáře...