Višňová zmrzlina

Seznam surovin

Na 2 l zmrzliny:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V ohnivzdorné míse nad hrncem s mírně vroucí vodou šlehejte ručním šlehačem 6 až 8 minut vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt, až směs zhoustne a zesvětlá. Pak ji nechte vychladnout.

2. Z vychlazené smetany ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní zamíchejte vaječný krém. Nakonec vmíchejte višně, přilijte sirup a směsí ledabyle projeďte vařečkou, aby vznikl efekt mramorování.

3. Vlijte do kovové teriny, zakryjte a dejte přes noc mrazit.

Poznámka k receptu

K létu zmrzlina prostě patří. Zkuste si osvěžující smetanovou višňovou vyrobit sami!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...