Zasklený dort s vinným želé
Seznam surovin
Na smetanovou hmotu:
- smetana na šlehání 3 decilitry
- tvaroh měkký 250 gramů (plnotučný)
- cukr moučkový 60 gramů
- želatina 1 balení (mletá)
- šťáva hroznová 2 decilitry
Na želé:
- hroznové víno 250 gramů (bílé a modré hrozny)
- želatina 3/4 balení (mletá)
- šťáva hroznová 3 decilitry
- víno bílé 1,5 decilitru
- cukr 2 lžíce (pískový)
Postup přípravy
Na smetanovou hmotu necháme nabobtnat želatinu v 1 dl džusu, doplníme ji zbylým džusem a rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh prošleháme s cukrem, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu a přidáme mírně zchladlou želatinu. Hmotu nalijeme do kulaté rozevírací formy (průměr 20 cm) vyložené po obvodu pruhem papíru na pečení a necháme hodinu tuhnout v lednici.
Kuličky vína překrájíme na poloviny a rozložíme je na vychlazený dort. Želatinu na želé necháme nabobtnat v džusu a společně s cukrem, vínem a barvivem ji rozpustíme ve vodní lázni. Želé necháme mírně zchladnout a pak jím přelijeme hroznové víno navrchu dortu.
Dort necháme 5 hodin tuhnout v lednici a pak ho teprve vyjmeme z formy.
Načítám komentáře...