Želé koktejly
Postup přípravy
1. Malou zapékací misku nebo hluboký talíř vyložte potravinářskou fólií tak, aby okraje přečnívaly. Snažte se fólii na dně a na bocích misky co nejvíc vyhladit, abyste želé později neměli zvrásněné.
2. Do rendlíku vlijte 150 ml ovocné šťávy nebo džusu, přidejte 1 lžíci cukru a 1 sáček čiré dortové želatiny. Důkladně promíchejte a pomalu přiveďte k varu. Vařte asi minutu, pokud je třeba, sbírejte pěnu. Pak rendlík stáhněte z plotny a přilijte 100 ml alkoholu (my jsme zvolili kombinace brusinková šťáva -
vodka, ananas - bílý rum a multivitaminový džus - tequila). Dobře promíchejte.
3. Obsah rendlíku opatrně vlijte do připravené misky a nechte ztuhnout. Pak želé i s fólií opatrně vyjměte a želé nakrájejte na kostky nebo z něj menším vykrajovátkem vykrájejte požadované tvary. Do podávání uchovávejte v lednici.
4. Podávejte v misce nebo nízké skleničce. Želé koktejlky jezte rukama nebo lžičkou
Poznámka k receptu
Roztomilé hvězdičky klamou tělem - vypadají jako sladkosti pro děti, ale skrývají v sobě značný podíl alkoholu. Koktejly v netradiční podobě z vás udělají hvězdu večírků.
Aby se želé vždycky povedlo:
- Alkohol přilévejte, až když rendlík stáhnete z ohně.
Množství alkoholu přizpůsobte chuti - ideální množství je 50 - 100 ml. Pokud množství změníte, nezapomeňte upravit i nealkoholickou složku. Součet obou tekutin by měl být vždy 250 ml.
Udělejte si želé verzi svého oblíbeného koktejlu. Naši největší favorité jsou pomerančový džus s vodkou, tequilou či curaçaem, grepový džus s ginem, mátový čaj s bílým rumem, kola s tmavým rumem. I když se želé koktejly zdají na první pohled slabé, nezapomeňte, že je v nich tvrdý alkohol. Nemíchejte tudíž příliš mnoho druhů dohromady. Čtyři nebo pět kousků se hravě vyrovná jednomu poctivému panáku.
Načítám komentáře...