Zkaramelizovaný ananas se zmrzlinou
Seznam surovin
- ananas 1 kus
- cukr třtinový 4 lžíce
- ořechy pekanové 1 hrst
- zmrzlina (vanilková k podávání)
Postup přípravy
Ananas oloupejte, vykrojte tuhý střed a nakrájejte ho na kousky. Rozpalte pánev se silným dnem a vsypte do ní ananas a cukr. Za občasného míchání opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje a nevytvoří na ananasu sladkou krustu. Pak ananas rozdělte na talíře a ještě horký podávejte s pomalu tající zmrzlinou dezert a nasekanými pekany.
Poznámka k receptu
Sezona ananasu právě vrcholí, tak si ji užijte, co to jde. Tenhle dezert je tak snadný, že ho v menu či nečekaným návštěvám můžete podávat jaksi mimochodem. Zároveň ale chutná tak skvěle, že rozhodně neudělá ostudu.
Načítám komentáře...