Zkaramelizovaný ananas se zmrzlinou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ananas oloupejte, vykrojte tuhý střed a nakrájejte ho na kousky. Rozpalte pánev se silným dnem a vsypte do ní ananas a cukr. Za občasného míchání opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje a nevytvoří na ananasu sladkou krustu. Pak ananas rozdělte na talíře a ještě horký podávejte s pomalu tající zmrzlinou dezert a nasekanými pekany.

Poznámka k receptu

Sezona ananasu právě vrcholí, tak si ji užijte, co to jde. Tenhle dezert je tak snadný, že ho v menu či nečekaným návštěvám můžete podávat jaksi mimochodem. Zároveň ale chutná tak skvěle, že rozhodně neudělá ostudu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...