Zmrzlá Charlotta
Seznam surovin
- jahody 400 gramů (mražené)
- cukr moučkový 5 lžic
- smetana na šlehání 3 decilitry
- trubička 26 kusů (pohárové)
- poleva 120 gramů (cukrářská čokoládová)
Postup přípravy
Tři čtvrtiny mírně rozmražených jahod rozmixujeme společně s cukrem a vmícháme smetanu. Hmotu nalijeme do plastové misky, překryjeme fólií a necháme 2 - 3 hodiny mrazit.
Rozevírací formu vyložíme fólií a necháme ji přečnívat asi 5 cm přes okraj. Formu po obvodu vyložíme nastojato trubičkami, které k sobě přilepíme rozehřátou čokoládovou polevou. Pokud jsou trubičky příliš dlouhé, zkrátíme je na výšku formy. Mraženou jahodovou hmotou naplníme vyloženou formu, ozdobíme ji zbylými jahodami a mrazíme další 4 hodiny.
Charlottu opatrně vyjmeme z formy, spodní část potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a mrazíme ještě hodinu.
Načítám komentáře...