Zmrzlina s lesními jahodami
Seznam surovin
- jahody 230 gramů (lesní, mohou být i zahradní)
- cukr třtinový 140 gramů
- víno dezertní 200 mililitrů
- smetana zakysaná 500 mililitrů (40% obsah tuku)
Postup přípravy
1. Jahody (zahradní pokrájejte) posypte polovinou cukru, zalijte vínem a nechte v této směsi nejméně půl hodiny macerovat.
2. Zbytek cukru prošlehejte se smetanou, až se rozpustí. Do ochucené smetany opatrně vmíchejte jahody s cukrem a vínem.
3. Směs přesuňte do pevné plastové nádoby s víkem a mrazte nejméně 4 hodiny (nejlépe přes noc)
Poznámka k receptu
Nasbírat čtvrt kila lesních jahůdek je heroický výkon. Odmění se vám ale jedinečnou chutí a aromatem zmrzliny de luxe, kterou v žádné „gelaterii” nepořídíte!
750 g zmrzliny, mražení 4 hodiny
Načítám komentáře...