Zmrzlina s ovesnými vločkami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- smetana zakysaná 250 gramů
- med 4 lžíce
- ovoce lesní 1 hrnek (ovoce může být jakékoliv sezónní)
- ovesné vločky 150 gramů (používám Emco)
- olej řepkový 2 lžíce
Postup přípravy
Připravíme si pražené ovesné vločky: Med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky. Na mírném ohni je pražíme za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle.
Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.
Načítám komentáře...