Zmrzlina s třešněmi a vanilkovým krémem
Seznam surovin
Na 8 porcí:
- vejce 3 kusy
- cukr třtinový 100 gramů
- vanilkový lusk 1 kus (dřeň)
- smetana na šlehání 300 mililitrů
- třešně 200 gramů (k podávání)
- sušenky (višňové a vanilkové)
Vanilkový krém:
- vanilkový lusk 1 kus (dřeň)
- smetana na vaření 350 mililitrů
- moučka škrobová 1 lžíce
- žloutek 3 kusy
Postup přípravy
1. Ve vodní lázni šlehejte vejce s cukrem a vanilkou, až vznikne hustý nadýchaný krém. Odstavte ho z ohně a šlehejte ještě asi 10 minut, až směs zchladne.
2. Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně do ní vmíchejte vychladlou vaječnou směs a vypeckované třešně.
3. Pokud nemáte zmrzlinovač, vlijte směs do terinové formy vyložené kuchyňskou fólií a mrazte nejméně 4 hodiny (nejlépe ale přes noc, první 2 hodiny ji občas promíchejte).
4. Krém: Vanilkovou tobolku rozřízněte, obsah vyškrábněte nožem a vmíchejte do smetany. Svařte ji s polovinou cukru a se škrobem. Odstavte a nechte mírně zchladnout (ne zcela vystydnout).
5. Žloutky prošlehejte se zbylým cukrem a postupně je zašlehávejte do teplého mléka. Studeným krémem přelijte zmrzlinu s makronkami.
Poznámka k receptu
Lahodná smetanová zmrzlina přelitá hedvábným vanilkovým krémem povýší partnerstvím s křupavými makronkami do kategorie „super“.
Tip: Do směsi můžete vmíchat ještě trochu opražených mandlových lupínků.
Načítám komentáře...