Zmrzlina smetanová s ostružinovým mramorováním

Seznam surovin

Na zmrzlinu:

Na mramorování:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zahřejte mléko s cukrem a solí, dokud se cukr nerozpustí a mléko není horké. Smetanu dejte do mísy, navrch umístěte cedník. V další misce rozmíchejte žloutky a opatrně na ně pramínkem za stálého míchání vlijte polovinu mléka. Promíchejte a vraťte do hrnce ke zbytku mléka. Vařte a míchejte, dokud směs nezhoustne na konzistenci řidšího pudinku. Přelijte přes cedník ke smetaně. Přidejte vanilkový extrakt. Vychlaďte v lednici a studenou směs nalijte do zmrzlinovače.

2. Zatímco se směs chladí, rozmačkejte vidličkou všechny přísady na ostružinovou omáčku, zmrazené ovoce nechte předtím povolit. Jakmile je zmrzlina umíchaná, mramorujte: do nádoby vhodné do mrazáku vkládejte střídavě lžíci zmrzliny a lžíci omáčky. Nechte zatuhnout.

Poznámka k receptu

  • Čistá smetanová chuť si rozumí s kterýmkoli drobným kyselejším ovocem. Třeba s malinami, borůvkami nebo rybízem. Prostě hit na celé léto.
  • Nutné počítat s mražením 4 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...