Müsli a ostružiny
Seznam surovin
- ostružiny 250 gramů (čerstvé, nebo mražené)
- sýr Mascarpone 250 gramů
- jogurt bílý 2,5 decilitru (hustý, selský)
- müsli 150 gramů
- máslo 30 gramů
- med 1 lžíce
- máta 4 lístky (nebo meduňka)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme med a pomalu rozpustíme. Přimícháme müsli, upražíme je dozlatova a necháme vychladnout.
Na dno misek nebo sklenic rozdělíme tři čtvrtiny ostružin. Zasypeme polovinou müsli a přidáme tři čtvrtiny jogurtu rozmíchaného s mascarpone. Jogurt můžeme přisladit.
Přisypeme zbylé müsli, doplníme zbylý jogurt a nakonec zbylé ostružiny. Pohár ozdobíme ostružinami a lístky máty nebo meduňky.
Načítám komentáře...