Müsli pro sportovce
Seznam surovin
- ovesné vločky 200 gramů
- pšeničné vločky 100 gramů
- želatinové bonbony 80 gramů
- fíky 60 gramů (sušené)
- cukr třtinový 50 gramů
- med 50 gramů
- rozinky 30 gramů
- máslo 2 lžíce
- melasa 1 lžíce
Postup přípravy
V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme med, hnědý cukr a melasu a vše opatrně za stálého míchání rozpustíme. Přisypeme ovesné a pšeničné vločky a krátce je za stálého míchání opečeme.
Směs rozložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 20 minut dokřupava. Mezitím nasekáme fíky s rozinkami, přimícháme je do pekáčku ke křupavým vločkám a směs necháme vychladnout.
Na závěr do ní vmícháme nakrájené želatinové bonbóny. Při podávání doplníme müsli jogurtem.
Načítám komentáře...